Veilig leren freediven

Om veilig te leren freediven kun je bij Enker Freedive Opleidingen een opleiding kiezen die bij jou past. Het aanbod varieert van basis tot instructeursopleiding en speciality leergangen. De meeste leden van One Breath zijn student geweest bij Enker.

Freedive opleiding Level 1

Met het freediving level 1 brevet kun je overal ter wereld veilig freediven, natuurlijk samen met een buddy. Met deze cursus leer je comfortabel naar 10-20 meter te kunnen zwemmen op de kracht van 1 diepe ademteug.

De theorie behandelt het freedive specifieke materiaal, wat eenvoudige natuurkunde en wat wij als freedivers er mee te maken hebben en een heleboel veiligheidsinformatie. In het zwembad krijg je vooral het onderdeel zwemmen onderwater met de juiste freediving technieken, die je later verticaal ook in de diepte gaat toepassen.

Freedive opleiding Level 2

In de freediving level 2 wordt dieper ingegaan op de trainingsleer. Wat kun je allemaal in en buiten het water doen wat er voor zorgt dat jij nog vrijer en verder door het water kan gaan? Dit is een vraag waar uitgebreid in de freediving level 2 cursus op in gegaan wordt. Daarnaast krijg je verdiepende informatie over freedive materiaal, de fysiologie en natuurkundige kant van het freediven. In plaats van 1 dag, is het 2 hele dagen de diepte in. Hier leer je meer over hoe je kunt klaren op diepte, hoe je gebruik kunt maken van de ‘Freefall’ en nog veel meer tips en trucs.

Freedive opleiding Level 3

Er zijn twee Level 3 programma’s. De Masterclass Pool en de Masterclass Deep Diving.

De Masterclass Pool is voor gevorderde freedivers met een minimale instapniveau van SSI level 2 of AIDA 3* poolfreediver. Video analyses, NLP, en alle zwembaddisciplines zijn onderdeel van de cursus.

Daarnaast is er de Masterclass Deep Diving. Dit is een programma op maat. Het aantal deelnemers is gelimiteerd tot 6 deelnemers. Je hebt hierbij meer duiken dan in het reguliere programma en ben je alleen maar bezig met het verbeteren van jouw technieken en het doorbreken van eventuele mentale blokkades.

Alle Freedive opleidingen en workshops

Naast de Freedive opleidingen Level 1, 2 en 3 zijn er Enker Freedive Opleidingen verschillende andere workshops en opleidingen. Kijk hiervoor op http://www.freediving-bedrijfstrainingen.nl/freedive-opleidingen/ voor meer informatie.

Freedive instructeurs

Er zijn 7 erkende instructeurs (waarvan 1 in opleiding) verbonden aan Enker Freedive Opleidingen, in de omgeving van Amsterdam, Leiden en Den Haag. Je kunt door hen gecoacht worden of een SSI freedive opleiding of AIDA Freedive opleiding volgen van het basis brevet tot instructeur aan toe.

Locatie opleidingen/ workshops

De opleidingen die Enker Freedive Opleidingen geven worden tenzij anders vermeld op de woensdagavonden van 18.30- 23.15 uur gegeven. De theorie worden geven bij de samenwerkingspartner Duikcentrum The Wave, Marconistraat 9B in Hillegom. De praktijk wordt gegeven in het zwembad is De Sporthoeve, Snelliuslaan 1 in Badhoevedorp.